Homepage Jolie
In Memoriam Petra, mijn zusje
portretje jolie
         webcam in de kelder

         Jolies weblog

         piepende beveiligingsetiketten, ook wel bekend als RF-wegwerpbrontags

         29 april 2011 10:10


         U kent ze vast wel, die plakkerige, vierkante spiraalvormen, die tevoorschijnkomen als je thuis het prijskaartje van je netgekochte mascara wil afhalen. Bij het pulken schuift zo'n metaalstripje meestal nèt onder je nagel, (auw) en àls je ze er al afkrijgt, blijft er meestal een kleverige derrie achter. Die je tot de mascararoller leeg is, plakkerige vingers bezorgt. Iets dat je helaas (letterlijk) op de koop moet toenemen, omdat er nu eenmaal zóveel winkeldieven rondlopen.

         Wat ik niet wist is dat die radiogolfplakkertjes óók binnenin maatlabels zitten. Een paar weken geleden schreef ik op zo'n kaartje (identiek aan die hierboven) de maten van een lastig raampje, en bewaarde het in mijn tas als geheugensteun.

         Na een paar weken winkel-in, winkel uit, ging ineens het diefstalalarm bij drogist Kruidvat af. Bij mijn binnenkomst, dat wel. Maar toch sta je er dan als een soort van ‘winkeldief.’ Helemáál niet gênant, je hele tas uitpakken, vol gekreukte bonnetjes, overblijf-werkbriefjes, haarelastiekjes met slierten kinderhaar, reserve maandverband, kindersnoeppapiertjes (Mama! Mag ik dit op de grond gooien? Nee! Doe maar in mijn tas!) en antieke visitekaartjes. “Het is voor uw eigen bestwil hoor mevrouw, want dit blijft natuurlijk bij èlke winkel afgaan....” probeerde de winkeldame de zoektocht te vergoeilijken.

         Tja. Ik blijf het technisch een vreemd verhaal vinden, dat een beveiligingsetiket zichzelf kan opladen en heractiveren als het een tiental keer probleemloos langs poortjes (ook van het Kruidvat) komt. En dat het dan àltijd een V&D-kaartje zou zijn, —volgens de Kruidvatdame, die meteen wist dat ze het schuldige kaartje had toen ze de letters V&D zag op mijn gordijnmaatbriefje.

         Maargoed, tip van de dag: verwijder alles dat een radiogolfplakkertje of magnetische strip kan bevatten. Voor je het weet word je begroet met een diefstalalarm als je er perongeluk een meedraagt ;-/

         Reacties

         Voeg je reactie toe:

         Type hieronder je reactie.


           RSS  php-icon © mailto: Jolie, 2002, 2015