Homepage Jolie
In Memoriam Petra, mijn zusje
portretje jolie
         webcam in de kelder

         Jolies weblog

         werk op de Nieuwe Ooster

         3 juli 2011 15:14


         Tegen weer, wind en de bladblazer is maar weinig bestand. Telkens laten we het graf van mijn zusje verzorgd achter —iets wat ik niet als plicht ervaar, eerder als een meditatieve bezigheid— maar steevast als ik weerkeer is er wel iets kapot, verroest, verwaaid of verdwenen. De broche van Fien, de zwarte steen waar een ons onbekende met gouden letters For My Angel op schreef, ik heb ze ook deze keer niet kunnen terugvinden.

         Goed, het is niet erg, het enige dat telt is het gebaar, de herinnering, de blijvende betekenis die een geliefde voor ons heeft.

         Gisteren hebben we bij Tuincentrum Puik zo'n 130 à 140 kilo stenen gekocht. Allereerst 75 kilo fraai split: wat grotere stenen, ik geloof dat het polar arctic blue heette: pastelblauw/groen/roze/wit met zilverachtige glinstertjes erin. Daarnaast nog 25 kilo fijn wit grint, om randen en ruimte rond planten te vullen, zo'n 15 à 20 kilo grote maaskeien, en tenslotte nog glasbrokken en halfedelsteen: groene aventurijn, blauwe, witte en roze kwarts en rode agaat.

         In het fotoverslag hierboven — aanklikbaar voor inzoomen en bijschrift — is het resultaat te zien. En in deze foto heb ik genoteerd wat er precies te zien is.


           RSS  php-icon © mailto: Jolie, 2002, 2015