Homepage Jolie
In Memoriam Petra, mijn zusje
portretje jolie
         webcam in de kelder

         Jolies weblog

         lege scheurrandjes

         3 oktober 2012 17:32


         Vannacht droomde ik dat ik in mijn agenda keek, en —schrik— de maanden oktober, november en december waren eruitgescheurd: ik keek tegen de lege scheurrandjes op binnenzijde van de rug aan.

         Het was zo'n droom waarbij je in de ochtend de neiging hebt om even te kijken of de blaadjes niet ècht ontbreken. Voer voor psychologen natuurlijk ;-)

         Zelf denk ik dat het kwam door de mail van gisterenavond, over het thema helpen op school. Je beantwoordt welwillend een vraag om hulp van een leerkracht, en dan blijkt daar een andere ouder, een professional, die eerder om hulp gevraagd was en met alle liefde had toegezegd, bij terzijde geschoven te zijn. Hou je (dat wil zeggen: ik) zo'n smaak aan over van: als ik dat geweten had... Of beter geformuleerd: Laat dat hele feestgedoe van boekenweek tot kerstdiner maar aan mij voorbij gaan. Nu had ik schoolkerst al afgezegd: er komt een boek aan van ICTrecht.nl, maar 'helemaal niets doen bij schookerst' is ook geen optie. Ook niet als je niet aan de voorbereidingen meedoet. Om dat proces in goede banen te laten verlopen, moet ik er nog heel wat hoofdbrekens tegenaan smijten.

         Een echte psycholoog zegt natuurlijk: Het is oktober. En dan wil je iets meelevends bedenken en doen voor je ouders. En je nichtje en neefjes. Maar er valt zo weinig te bedenken en doen.

         Feestjes, ik heb wel een (poppenmaak-)feestje bedacht, maarja, dan moet nichtje Esther toevallig maar van poppenmaken houden en zin hebben om dat samen met haar nichtjes en een vriendinnetje te doen. En mijn ouders hebben er niets aan. Die zitten maar in hun eentje op dagen als de zesde en de elfde oktober. Voor de negende keer alweer. :-/

         Op de een of andere manier ben ik bang voor de tiende keer. Ik weet niet waarom. Dat heb ik al een tijdje. Alsof het een griezelige, ongewenste mijlpaal is.

         Misschien kan ik bij 2013 de maand oktober vast uit m'n agenda scheuren ;-}

         Reacties

         Voeg je reactie toe:

         Type hieronder je reactie.


           RSS  php-icon © mailto: Jolie, 2002, 2015