Homepage Jolie
In Memoriam Petra, mijn zusje
portretje jolie
         webcam in de kelder

         Jolies weblog

         Rijksmonument Klein Hilbingshof afgebrand

         22 maart 2012 19:55


         Een Lezer stuurde me een verschrikkelijk bericht. In de vroege nacht van 12 maart, heeft een brandstichter een einde gemaakt aan het levenswerk van Cora en Meindert Plinsinga. Hun 400 jaar oude Antiekboerderij Klein Hilbingshof, waar ze 38 jaar lang aan opgeknapt hadden, werd volkomen verwoest.

         Het echtpaar zelf heeft de brand ternauwernood overleefd, met niets dan hun nachtkleding.

         Compleet onbegrijpelijk. Wat bezielt iemand om zoveel zinloze, wrede schade aan te richten en zoveel historie te vernietigen.

         Toen ik net de Site van de Hilbingshof wilde bekijken, zag ik dat de Hostingprovider de site met deze tekst uit de lucht gehaald heeft: "In verband met betalingsproblemen is deze website offline geplaatst - Zodra de rekening betaald is, wordt de website weer online geplaatst!"

         Bij zo'n tekst raken mijn wenkbrauwen mijn haargrens van verbazing. Website-hosting betalingsachterstand..? Wie durft daar over te beginnen na zo'n ramp.... En waar hebben we het over, wat zijn de kosten (technisch gezien) van een site. (Lees: Nulkommaniks mensen. We hebben het over een Rijksmonument, niet over een pornowebsite die in de Serverkasten staat te smelten ;-/ )

         Maargoed. Dat terzijde.

         Mijn allereerste gedachte was: je zou iets voor die mensen moeten kunnen DOEN. Een project opzetten met vrijwilligers, steen voor steen schoonpoetsen en terugmetselen. Voor materialen die ontbreken collecteren en kopen in Eemnes.

         En als elke Poppenverzamelaar in Nederland één antieke pop aan Cora en Meindert Plinsinga kon geven, dan zouden ze....

         Maarja, alleen in de Film laat een Happy End zich organiseren.

         Of heeft iemand een goed idee..? Al was het maar iets kleins? Want met sterktewensen alleen.... Ik weet het niet, in elk geval kan ik dit soort onrecht slecht aanzien.

         Reacties

         Voeg je reactie toe:

         Type hieronder je reactie.


           RSS  php-icon © mailto: Jolie, 2002, 2015