Homepage Jolie
In Memoriam Petra, mijn zusje
portretje jolie
         webcam in de kelder

         Jolies weblog

         boomverzorging (ja ja)

         26 april 2013 15:37


         Wij hadden twee jaarlijks prachtig bloeiende indische kersen. Hadden ja, want de gemeente Hilversum heeft er net doodleuk één weggehaald. Op last van Jan Schuilenburg, beheerder-inspecteur team groen van Hilversum Mediastad, aldus de boomverzorger met Geert-Wilders-accent. En hij was al zo vriendelijk om niet om zeven uur 's ochtends te komen.
         Kon 'ie dan ook niet nog even wachten tot de boom uitgebloeid was? vroeg ik. Zit je maanden uit te kijken naar het moment dat die boom eindelijk weer bloeit, en wat gebeurt er? Zodra de knoppen dreigen uit te komen, komt u hem weghalen.

         Het is zinloos discussieren met dat soort mensen — "wij worden er ook maar voor betaald" en "de vitaliteit was slecht" —ja, dat zag ik: hij stond bijna in volle bloei..— "er komt een nieuwe" — ja, dat duurt tien jaar hè, voor die weer zo groot is... En we zouden geïnformeerd zijn: er was een kapvergunning verleend. Nu lezen wij elk stuk papier, geprint, gedrukt, digitaal, en ik kan u verzekeren: wij zijn niet geïnformeerd. Ik zal het zo 'ns navragen bij de buren, maar die zouden ons zeker geïnformeerd hebben als zij geïnformeerd waren. Geïnformeerd. Tsssk.

         Ik mocht een takje in een vaasje zetten. Daar heb ik voor bedankt. (Rosalie heeft er een aangenomen en wil 'm graag stekken. Ik vrees dat dat niet kan, maargoed.)

         Conclusie...........

         Reacties

         Voeg je reactie toe:

         Type hieronder je reactie.


           RSS  php-icon © mailto: Jolie, 2002, 2015