Homepage Jolie
In Memoriam Petra, mijn zusje
portretje jolie
         webcam in de kelder

         Jolies weblog

         deurterreur

         23 juni 2013 21:27


         Bij ons komen ze wekelijks, soms zelfs een paar keer per week aan de deur: de Deurverkopers. Ze leuren met glasvezelabonnementen, mobiele telefonie, kunststof kozijnen, dakgootreiniging, schoorsteenvegerij, ontstoppingsfondsen, goede-doel-contracten, energie-maatschappijen, je kunt het zo gek niet bedenken of er is wel een arme jongere zo gek te krijgen dat 'ie ermee langs de deur gaat. Waarschijnlijk het gevolg van het Bel-Me-Niet-Register.

         Vroeger vond ik het altijd een beetje vreemd en eenkennig staan, zo'n bordje "aan de deur wordt niet gekocht." Als kind kende ik niemand met zo'n bordje, en als ik met een collectebus (van KWF tot allerlei organisaties die vanuit de kerken gesteund werden) langs de deur ging, wist ik nooit goed of ik dan wel mocht aanbellen.

         De huidige generatie colporteurs wordt vast getraind om dat soort gedachten niet te hebben. Misschien zelfs wel om allerlei stickers en bordjes te negeren (al beweren de bedrijven schijnheilig van niet.)

         We zullen zien welk effect dit A5-postertje heeft. De meeste ikoontjes zijn standaard uit Illustrator, het is in een vlaag van ergernis inelkaar gedraaid. U kunt 'm downloaden en uitprinten (PDF met snijtekens 14,9 x 21 cm of PDF zonder snijtekens), mocht u ook last hebben van eindeloos aanbellende verkopers. Maar ik hoop dat het niet nodig is :-)


           RSS  php-icon © mailto: Jolie, 2002, 2015