Homepage Jolie
In Memoriam Petra, mijn zusje
portretje jolie
         webcam in de kelder

         Jolies weblog

         Gliph, voor wie geen WhatsApp heeft

         18 november 2014 14:35


         Kent u iemand met een Smartphone zonder WhatsApp? Zonder Facebook? Zonder Twitter? Nee? Jawel: mij ;-)
         “Pardon?” hoor ik dus vaak, als mensen mijn nummer vragen om me te kunnen WhatsAppen, “GEEN WhatsApp?”

         Yep, goed gehoord: Geen WhatsApp. Niet van deze tijd. Klopt, ik ben nog van vóór de Tachtigjarige Oorlog, wat zeg ik, ik heb nog met Mozes op de kleuterschool gezeten, toen 'ie net uit zijn biezen mandje kwam ;-) ;-)

         Zonder gekheid, de ‘WhatsApp’ die ik gebruik, heet Gliph.
         De voordelen van Gliph:

         1. Alle ontvangen berichtjes kun je met Gliph zowel op je telefoon als op je computer bekijken. Én beantwoorden. Ook zonder Smartphone dus.
         2. Telefoonnummers uitwisselen hoeft niet bij Gliph: een naam —of een alias— is voldoende.
         3. Privacy is speerpunt in de Terms of Service en Privacy Policy van Gliph. Er lezen geen Advertentie-Reuzen of -Dwergen met uw berichten mee.
         4. Zelfs cloaked email, bitcoins en meer dat ik niet meteen nodig heb, hoort tot de mogelijkheden van Gliph.

         Nadelen? Gliph heeft m.i. geen nadelen :-) In het verleden werkte het met symbooltjes. Best lastig. Daarom is Gliph overgestapt op namen/pseudoniemen.. Bij Gliph mag dat elke naam zijn die je wenst. Probeer dat maar 'ns bij Google, FB, YouTube etc :-/

         Bij behoefte aan een Nederlandstalige handleiding wil ik die best 'ns maken, voor nu verwijs ik naar de Engelstalige Get-Started.

         Ben hiermee24 uur per dag bereikbaar? Helaas: nee. Maar dat ligt niet aan de applicaties of het toestel. Ik gebruik alleen veilige WIFI, en...... om elk moment uit mijn concentratie gehaald te kunnen worden? Nee. Dat vond ik met IRC en noem alle 24uurs-contactmogelijkheden van het vroege internet al onprettig :( Dus ligt mijn telefoon vaak buiten gehoorafstand.

         Sorry Lieve Mensen. Het ligt niet aan u. Ik ben gewoon toch niet van deze tijd ;-) Maar... u mag me 'whatsappen' via Gliph en buiten WIFI-bereik, via SMS. Mijn Gliph-pseudoniem is jolie ;-)

         Reacties

         Voeg je reactie toe:

         Type hieronder je reactie.


           RSS  php-icon © mailto: Jolie, 2002, 2015