Homepage Jolie
In Memoriam Petra, mijn zusje
portretje jolie
         webcam in de kelder

         Jolies weblog

         PGP alias GPG in de herkansing

         12 november 2014 23:31


         Goede herinneringen heb ik niet aan PGP-versleuteling. Alles wat ik ooit encrypted ontving, was de moeite van het decrypten niet waard: discussies over geplet hennepzaad als lunch en waanzin als de kat van X at mijn weed-planten, hou me tegen want ik wurg dat beest — collega Fronz† zou hier niet bijkomen uit een schaterlachstuip ;-) maar ik hoop dat naast Fronz-in-de-Hemel niemand zich deze 'werkgerelateerde discussies' herinnert.

         Toch lees ik af en toe artikelen op The Intercept waarbij ik denk: ik moet PGP een tweede kans geven.

         Het kan handig zijn om te kunnen vaststellen of een bericht echt van X of Y afkomstig is. Of ....een wachtwoord te kunnen versturen zonder dat een ander het kan lezen. Ik noem maar 2 eenvoudige voorbeelden.

         Installatie van GPG, de OpenSource-versie van PGP, bleek reuze mee te vallen. Mocht de lezer er interesse voor hebben, dan maak ik een tutorial (Mac, Windows, Ubuntu —meer OSen hebben we niet in huis ;-)) maar de online tutorial is ook prima te volgen.

         Mijn Public Key van maart 1999 bleek nog te bestaan, [1024D/keyblock hier]. Fingerprint: 214A 3F0E DE74 BA06 AEB2 2962 FA88 486C 0C60 5E66. PGP keyID: 0x0C605E66. En inimini heeft nog een 2e mailadres met 2048R-Key. Fingerprint daarvan: BC1E F3EE 3764 030C 8286 D1A8 6DBC 0443 DC5F 4CD2.

         Kortom, u kunt me weer encrypted mailen, zolang het NIET over geplet hennepzaad, wied-etende katten of andere lunchgewoonten gaat ;-)

         Reacties

         Voeg je reactie toe:

         Type hieronder je reactie.


           RSS  php-icon © mailto: Jolie, 2002, 2015