Homepage Jolie
In Memoriam Petra, mijn zusje
portretje jolie
         webcam in de kelder

         Jolies weblog

         Een eigen huis, een plek onder 't plafond

         10 december 2014 18:49


         "Mijn bazen, die lange tweebeners, hebben weer eens iets krankzinnigs uitgehaald. Ik, Zip, kwieke kater van 15 jaar, zat me al maanden af te vragen wat ze van plan waren. Telkens weer een nieuwe doos in mijn huiskamer. En ik maar kijken: WAT moet dat hier? Moet ik naar de dierenarts? Komt er weer een duif/mus/muis in die doos (die IK niet mag opeten)? Komt de oppas me weer een week lang voeren?

         Was ik eindelijk gewend aan die hoge kartonnen torens in mijn huis, kwamen er vier vreemde mannen die alle dozen wegsleepten. ZELFS mijn favoriete stoel namen ze mee. Miesje en ik bleven achter. In een leeg huis. Nouja, leeg, overal lagen speeltjes die Miesje ooit kwijtgemaakt had, dus Miesje had grote lol met die teruggevonden troep. Ik niet, ik zag de bui al hangen. Er stond een ROZE REISKRAT IN DE KAMER. Nou, dan weet je het wel. Dat wordt hommeles.

         En ja hoor, 's avonds kwamen mijn bazen weer terug. Mroooooowwwww roepen hielp niet. We moesten in die lawaaimachine, en daarna lieten ze me los in een gigantische doolhof. Mies vond het prachtig, maar ik ben meteen ontsnapt, alle trappen opgerend tot ik niet hoger kon, en gelukkig vond ik daar een gat. WAAR MIJN BAZEN ME NIET KONDEN VINDEN.

         Pas na een paar dagen had een van mijn bazen, die witte, die net als een kat kan spinnen, door waar ik zat. Ik hoorde haar miauwen, dus ik miauwde terug. "Zip zit tussen het plafond!" riep ze. Shit, BETRAPT.

         Kwam ze met eten..... Ja, die goocheme linkmiechel kwam met ...een bakje Sheba, dat ik NIET KON WEERSTAAN.

         Uiteindelijk heeft mijn jongste baas me naar beneden getild en kon ik het niet over mijn hart verkrijgen haar te krabben, dus heb ik maar even rondgeneusd wat ze daar allemaal hadden. BLEKEN ER OOK NOG TWEE KITTENS IN DAT HUIS TE WONEN! Alsof 1 kattige Miesje niet al genoeg was.

         Inmiddels heb ik al aardig wat voordelen van dit huis ontdekt. Je mag er in bed slapen. Je kunt je overal verstoppen, want die vertrouwde kartonnen torens staan nu hier. Overal. Ze hebben hier lekker eten. Ze hebben een hele spannende tuin, en ik mag als enige kat naar buiten. Omdat ik verstandig ben, zegt mijn baas. Omdat ik heel hard Wrrrrrrrroooooooowwwwwww bij de deur roep hoor, maar dat wil ze niet toegeven. Anders gaat iedereen het doen.

         En die twee kleine uitslovertjes slapen in een logeerkamertje, met hun twee baasjes, dus 's nachts heb ik geen last van ze. Overdag wordt ik zowaar minder opgetild en rondgesjouwd. Heerlijk!"

         Er staan nog een stuk of 2 blogstukjes in mijn archief, ik hoop dat ik er tijd voor weet te maken voor ze gedateerd zijn ;-}


           RSS  php-icon © mailto: Jolie, 2002, 2015