Homepage Jolie
In Memoriam Petra, mijn zusje
portretje jolie
         webcam in de kelder

         Jolies weblog

         Lijstjestijd - nouja, zeg maar: de onveranderde smaak

         19 december 2014 15:52


         Over een paar jaar kun je vast op een YouTube-button klikken: Genereer mijn Top 20 van het afgelopen jaar. Technisch gezien zou YouTube *kuch* Google het allang kunnen: ze houden genoeg informatie over je luistergedrag bij.

         Gelukkig bestaat de knop nog niet, veel mensen zouden het waarschijnlijk een privacyschending vinden ;-) Voor wie dat niet snapt: u speelt waarschijnlijk net als ik voornamelijk muziekfilmpjes met briljante straatmuzikanten en filmpjes met nieuwswaarde ;-)

         Enfin, ik dacht gisterenavond: laat ik een Top 20 van 2014 maken. Lang is mijn playlist niet, ik ben nog altijd ietwat allergisch voor muziek, en dat duurt al 11 jaar. Zo vind ik bijv. Amsterdam van Coldplay een van de mooiste nummers die er bestaan, maar of ik er nu achteloos of intensief naar luister, ik kan me òf niet concentreren, of er verschijnen tranen op mijn gezicht. Hetzelfde geldt voor het grootste deel van het repertoire van Nick Cave, Leonard Cohen, ach, laat ik ze niet opzoeken. Het is niet productief. Niet praktisch. Ik geloof niet in de geest als stoommachine, van 'wek die emoties maar lekker op, dat lucht op.' Die gedachte is verouderd, en komt uit de tijd dat de stoommachine net voor allerlei vooruitgang zorgde. Tegenwoordig weten we dat je met eindeloos emoties opwekken hooguit jezelf extra verwondt. Kortom: niet productief.

         Zo maakte ik gisterenavond een klik-klak-klaar-playlist met de songs die ik regelmatig draai. En oops: het bleek bijna een kopie van mijn Top 30 uit 2011 ;-}

         Na wat schuiven staat er nog maar 1 nummer uit m'n Top 30 van 2011 op m'n Top20-Shortlist-van-2014: Ain't Going to Goa - de humoristische anti-hippie-song van de Britse band Alabama 3 ;-)

         1. DJ Aphrodite - Aphromoods (Drum & Bass)
         2. DJ Aphrodite - Tower Bass (Drum & Bass)
         3. Underworld - Born Slippy (Tech Trance)
         4. Chemical Brothers - Setting Sun (Breakbeat / Big beat)
         5. Hot Chocolate - Every 1's a Winner (Funk/Rhythm-and-blues)
         6. Alabama 3 & Zoe Devlin - U Dont Danse To Tekno (Blues/Rock/Country/Trip-Hop)
         7. The Sisters of Mercy - Marian (Post-punk/New Wave)
         8. Sisters of Mercy - The Damage Done (Post-punk/Britpop)
         9. The Stooges - Wanna Be Your Dog (Pre-punk/Britpop)
         10. Wally Tax & The Outsiders - Lying All The Time (Nederpop/Rock)
         11. The Kinks - Days (Britpop/Rock)
         12. Klampf Attacke - Ich glaube dran (Gerpop/Gitaarrock)
         13. Armand - Ben Ik Te Min (Nederpop/Rock)
         14. Rolling Stones - Paint It Black (Britpop/Rock)
         15. The Doors - Break on Through (USpop/Rock)
         16. The Modern Lovers - Someone I Care About (USpop/Rock)
         17. The Screenbeats - Hospital (Modern Lovers cover - Live) (Britpop)
         18. The Modern Lovers - She Cracked (USpop/Rock)
         19. Rolling Stones - You Can't Always Get What You Want (Britpop/Rock)
         20. Alabama 3 - Ain't Going to Goa (Blues/Rock/Country/Trip-Hop)

         Muziekliefhebbers (met dezelfde smaak als ik ;-)) kunnen de 2014-top 20 als YouTube-playlist beluisteren, net als de 2014-top50-playlist. Veel plezier!


           RSS  php-icon © mailto: Jolie, 2002, 2015