Homepage Jolie
In Memoriam Petra, mijn zusje
portretje jolie
         webcam in de kelder

         Jolies weblog

         Rue de la Paix

         2 december 2014 11:27


         Vanochtend op de fiets naar Rosa's school had ik een ‘prachtige ode aan de Geuzenweg’ in mijn hoofd ;-) Maarja, je gaat thuis verder met inpakken en komt allerlei komische dingen tegen, zoals brieven in fonetisch Zeeuws die mijn Overgrootmoeder me schreef, überschattige Schoolwerkstukjes met het handschrift van V. en mijn tekeningen (nog best krukkig op mijn 14e), een beschreven bierviltje, een foto met vijfjarigen-aan-tafeltjes in de Zwolse Kleuterschool.

         En voor je het weet zijn alle mooie woorden over de Geuzenweg vervlogen ;-) Verdampt. Mocht ik ze weer kunnen betrappen, dan noteer ik ze.

         Inmiddels klinkt buiten een luide slijpmachine —ook Geuzenweg— en is mijn hoofd veranderd in een radio. (Voor de jeugdige lezertjes: een radio was de MP3-app in de tijd van vóór de computer ;-)) De radio speelt Anti-oorlogspropaganda van Armand. Mooie Anti-oorlogspropaganda, luistert u even mee: Maar als ik alleen thuis zit te werken en de gevechtsvliegtuigen hoor / Dan bloedt mijn hart, en vraagt waarvoor / [meer hier] één van mijn lievelingsnummers, maar ik heb het dit millennium nauwelijks meer gehoord. Evenmin als gevechtsvliegtuigen. Die vlogen alleen in Zwolle door de geluidsbarrière. (En ja, dat was ik vergeten: totaal angstaanjagend.)

         Enfin, u begrijpt het. Hoe lang zou een mens 3 uur slaap per nacht volhouden voor de gekte intreedt ;-) Ik zet Rue de la Paix op. En gooi vanaf nu alles ongesorteerd in dozen.


           RSS  php-icon © mailto: Jolie, 2002, 2015