Homepage Jolie
In Memoriam Petra, mijn zusje
portretje jolie
         webcam in de kelder

         Jolies weblog

         aardige mensen - en het sjagrijn in het Gemeentehuis

         10 december 2014 10:26


         Vandaag viel het me weer op: ik ben bij deze verbouwing alleen maar sympathieke mensen tegengekomen.

         Zo stond vanochtend in de schemering al de chauffeur van Van Loenen op de stoep, om de (voorlopig laatste) 6 kuubs container uit de tuin te takelen. Altijd een leuk praatje, geduld met het opsporen van de eigenaars van de geparkeerde auto's, en razend efficiënt takelwerk.

         Hetzelfde geldt voor de mensen van Bouwmaat, van de Glaswinkel, de Verfhandel, de Hang- en Sluitwerkwinkel, de Haardenspecialist, de Bomensnoeiman, voor de Nieuwe Buren, de Hilversummer die ons zijn steiger leende, de behulpzame mensen van de riolering, voor de toevallige passanten die aanbelden of ze iets uit onze afvalcontainer mochten meenemen, voor Theo-met-z'n-OudIJzer-Bakfietsie, voor de Amsterdamse (!) Verhuizers, en last but not least natuurlijk voor onze Klusjesmannen, —die eigenlijk al met pensioen zijn en er geen webadressen op nahouden. Zonder al het meedenken en meehelpen, alle professionele inzet, was het nooit zo mooi, veilig en goed-geïsoleerd geworden.

         Het enige sjagrijn zit in het Gemeentehuis.
         Die heeft ons de kapvergunning geweigerd voor de reusachtige, 85-jarige, nooit gesnoeide of verzorgde populier die vlak naast ons huis staat. Snoeien mag ook niet, vermelden ze en passant ook nog even in hun schrijven. Ik ben dol op imposante oude bomen, maar niet op hout dat op een stormachtige dag mijn bed komt binnenvallen.

         De enige die er zo over denkt ben ik niet, er waren immers andere kopers, voor ons, afgeknapt op de gevaarlijke boom zo dicht bij het huis.

         Zelf heeft de Gemeente hier hele straten gekapt, vanwege het opnieuw leggen van de riolering: precies zoals de Gemeente zelf, deze zomer nog, door de wortels van onze boom heeft gedaan. Maar onze boom is zogenaamd veilig gebleven. Het is te hopen dat de gemeente gelijk heeft. Of beter: dat ze de schade op zich nemen als het ding op de auto van de buren valt. Als dat kan: want als er iemand bij omkomt, is de schade niet te vergoeden.

         Gelukkig kennen we nu veel aardige specialisten, dus voorlopig staat er —helaas— nog geen punt achter dit verhaal.


           RSS  php-icon © mailto: Jolie, 2002, 2015