Homepage Jolie
In Memoriam Petra, mijn zusje
portretje jolie
         webcam in de kelder

         Jolies weblog

         Onaardige mensen

         12 april 2014 00:03


         Oftewel: De duitse cultuur: een kil harnas

         Nee, de titel van dit blogje, slaat niet op *hier* :-) Zelfs niet op Facebook —waar toch best wel 'ns onvriendelijke woorden te lezen zijn. Integendeel, misschien ben ik zelfs wel verwend geraakt: door alle vriendelijke mensen in mijn omgeving en hier op mijn weblog.

         Nee, de 'Onaardige Mensen' die ik in gedachten had, lezen zelfs deze taal niet. Dus kan ik me gerust 'ns over hen verbazen ;-)

         Al bijna 4 jaar volg ik dat blog, u weet wel, over dat drama in Duisburg. Ik wil niet beweren dat alle Duitsers onaardig zouden zijn, daarvoor ken ik te veel alleraardigste, hartelijke en humorvolle Duitsers. Maar... (ja, daar is de 'maar' ;-)) ...uit dat drama spreekt een wereld die..... sja, hoe zal ik het eens noemen: daar kunnen wij-Hollanders-die-bekend-staan-als-onbeschoft-en-bot wat van leren ;-)

         En wel hetvolgende:

         Wij kunnen als 'Ollanders dan misschien ‘onbeschoft en bot’ zijn: beter onbeschoft en direct dan koud en kil. Want dat laatste zijn zij. Eerst als overheid en politieorganisatie ijskoud Feestplannen goedkeuren waarbij wel mensen moesten omkomen. En dan elk justitieel onderzoek vertragen en traineren. En dan... Oh, ik hou erover op, het is allemaal na te lezen. Alles, zelfs de Blogs, Vereine, you name it, gaat gepaard met een harteloze, humorloze, kille, zieke sfeer.

         Dus lieve mensen, wees TROTS dat u in een ‘onbeschoft en bot’ land geboren bent. Dat uw politie afkortingen kent als een 'BERT' ('Beschonken En Rijd (sic) Toch') en een 'DBO-tje' ('Doelloos Blokje Om') in plaats van zo'n gortdroge rangen en standen-lijst vol HuFü's en TKÜ's (van wie je natuurlijk altijd éérst een *bevel* moet hebben vóór je ergens waar zich een tragedie voltrekt mag ingrijpen. Zodat je vervolgens —uiteraard— VRIJUIT gaat. Want ja, het bevel ontbrak hè, er lag alleen een bevel voor... opstellen in cordon. Tja.) Dus lieve Mensen, wees blij dat uw Politie-Ondernemingsraad zelfkritische initiatieven neemt als dHV ('de Hark Voorbij'), —geen grap— om de eigen organisatie te verbeteren.

         Kortom, we kunnen een ape-lastig, bezopen en ongemanierd volk zijn, beter dat dan dag in dag uit een betonnen plaat voor je kop moeten houden ;-/

         Reacties

         Voeg je reactie toe:

         Type hieronder je reactie.


           RSS  php-icon © mailto: Jolie, 2002, 2015