Homepage Jolie
In Memoriam Petra, mijn zusje
portretje jolie
         webcam in de kelder

         Jolies weblog

         Dascha's vader zoekt antwoorden

         30 november 2015 14:32


         Als ouders, broer of zus kun je kun je geen erger bericht krijgen: uw dochter is dood en het lijkt op zelfm.....

         Op zaterdagochtend las Edwin het bericht voor, van een vader die zijn dochter zocht: ze was uitgeweest in Hilversum en ondanks een nachtelijke politiespeurtocht verdwenen. Ik tikte #hilversum in op twitter, en las in een tweet aanrijding persoon trein en voelde mijn armen koud worden.

         Je wil dat het niet waar is, dat beide berichten los van elkaar staan.

         In de loop van de dag ontvingen we een ouderbrief van het ATC, dat door tragische omstandigheden een einde is gekomen aan het leven van onze leerlinge Dascha Graafsma, een paar klassen hoger dan L..

         Ik zou mijn vragen bij Dascha's dood niet hebben opgeschreven, als Dascha's vader vandaag geen oproep had gedaan om het bericht en de vragen te delen met elk mogelijk mediamiddel waar u over beschikt.

         Lieve René,

         Er zijn geen woorden voor jullie verlies en de gruwelijke zoektocht die het lot jullie heeft opgelegd.

         Uit de talrijke boeken over zelfmoord spreekt dat niemand zomaar een gruwelijke aanslag op zijn eigen leven pleegt.
         Ja, er moet iets aan vooraf gegaan zijn. Een vergiftigde pil of drankje, een aanranding, een pesterij. Een plotseling opgehaalde herinnering aan een traumatische gebeurtenis in het verleden.

         Wat heeft Dascha meegemaakt in de drie en een half uur tussen de Emmastraat en Station Sportpark. Wie is ze tegengekomen? Wie heeft haar gezien? Ik hoop dat iedereen die ook maar een half antwoord heeft, de informatie met jullie deelt.

         Alle achterblijvers, ook de vriendinnen die met haar uit waren, lopen kans op een levenslang schuldgevoel, met alle verdere traumatische gevolgen van dien.

         Ik hoop dat het antwoord 'eenvoudig' mag zijn... dan denk ik aan de aanrander die actief was in Hilversum en goed uitziende tienermeisjes als slachtoffer koos.

         Laat het antwoord zich niet verstrikken in kleine ruzietjes, die alle tieners onderling wel eens hebben. Kleine dingen zijn zelden groot genoeg voor zoveel geweld. Laat het makkelijkste antwoord niet de vijand van het juiste antwoord zijn. Dat zou alleen maar extra onrecht betekenen, voor Dascha en alle achterblijvers.

         Voor wie door dit bericht weer wordt geconfronteerd met ondraaglijke vragen boeken voor nabestaanden en 113online :(

         Reacties

         Voeg je reactie toe:

         Type hieronder je reactie.


           RSS  php-icon © mailto: Jolie, 2002, 2015