Homepage Jolie
In Memoriam Petra, mijn zusje
portretje jolie
         webcam in de kelder

         Jolies weblog

         Gooische sucadelapjes

         16 maart 2015 15:20


         Jos Trommel op de Geuzenweg 75, hoek Huygensstraat, verkoopt vlees met een beter leven Keurmerk. Vlees dat je prima kunt invriezen, trouwens.

         Ja, ik maak even schaamteloos reclame voor de zaak: het echtpaar Trommel is een van de laatste slagerijen die niet is weggeconcurreerd door Geel-Zwarte Keten uit Brabant. Een winkel waar ik ook de jongste gerust naartoe stuur, met een portemoneetje en een briefje wat ze mag kopen. En dit alles ook een beetje in het kader van Ximaar's Regio-Blogs Update ;-)

         Enfin. Deze keer zijn de sucadelappen als volgt bereid:
         Verhit een bodem bak- en braadproduct, de (vier) sucadelappen daarin rondom aanbraden; vervolgens bedekken met: vijf grofgesneden uien; twee in stukken gesneden appels; vijf fijngesneden bolletjes gember; twee groentenlepels fruit-compote (dit was bij ons druivencompote uit eigen tuin), laurierblaadje(s); anderhalve deciliter rode wijn (die al een week in de ijskast stond); een bouillonblokje.
         Mocht dit niet genoeg (groente-/fruit-)vocht opleveren om het vlees te doen onderstaan tijdens het sudderen, voeg dan nog enkele lepels water toe; bij ons was dat niet nodig.

         Laat het geheel een uur of drie sudderen op een laag pitje. Wat ons betreft past het vlees ook bij minder oud-Hollandse maaltijden, bijvoorbeeld bij rijstgerechten :-)

         Reacties

         Voeg je reactie toe:

         Type hieronder je reactie.


           RSS  php-icon © mailto: Jolie, 2002, 2015