Homepage Jolie
In Memoriam Petra, mijn zusje
portretje jolie
         webcam in de kelder

         Jolies weblog

         Johan Remkes, Crailo en alles behalve Hunebedden

         17 september 2015 22:01


         Johan Remkes. U had hem vast net zo uit uw geheugen gebannen als ik, onze mummel-minister van bestuurlijke vernieuwing uit de Balkenende-periode.

         Onlangs sprak de Hilversumse burgemeester met Johan Remkes over de opvang van 1500 vluchtelingen in Hilversum. Het terrein Crailo, waar jarenlang een groot asielzoekerscentrum was, zou opnieuw als opvanglocatie kunnen dienen. Hilversumse Gemeenteraadsleden pleitten in oktober 2014 al om de leegstaande Crailo-gebouwen te gebruiken voor de opvang van Syrische vluchtelingen.

         Maar nee, Remkes, tegenwoordig Commissaris van de Koningin in Noord-Holland, wil het Crailo-terrein liever verkopen. Natuurlijk, er zijn nog niet genoeg leegstaande kantoorlocaties, dus liggen er plannen ('ambitiedocument') voor een bedrijventerrein en woonwijk.

         Vooralsnog is het terrein niet verkocht, en zijn de plannen nog in ambitiestadium. Dus wat houdt Burgemeester Broertjes tegen om samen met de omliggende gemeenten daar vluchtelingen op te vangen?

         Het 'neen' van Johan Remkes alias De Provincie, volgens de Gooi- en Eembode.

         En waar moeten de vluchtelingen nu naartoe — de vraag die elke grotere gemeente bezighoudt? Naar het omroepgebouw van KRO-NCRV, naar voormalige kloosters of scholen? Naar het circusterrein aan de Diependaalselaan?

         Dat laatste lijkt me dieptriest en modderig.
         Zou 't bedacht zijn door onze lieftallige mummel-minister, die Noord-Holland omschrijft als "alles wat in Nederland ook is, behalve Hunebedden.."? (Om Remkes te verstaan moet u 'm vast 2x afspelen...).

         Reacties

         Voeg je reactie toe:

         Type hieronder je reactie.


           RSS  php-icon © mailto: Jolie, 2002, 2015