Homepage Jolie
In Memoriam Petra, mijn zusje
portretje jolie
         webcam in de kelder

         Jolies weblog

         het nieuws wordt elke dag krankzinniger

         10 maart 2016 23:39


         Deflatiegevaar... Had u ooit gedacht dat u dat woord in een serieuze zin zou tegenkomen? Hoe erg zijn dalende prijzen? Hoe erg is meer sparen en minder schulden maken? Retorische vragen hoor, die ik me alleen maar stel als ik me besef dat ik Rosalie het journaal ("hoezo geven ze gratis geld..?") niet kan uitleggen.

         En dat is dan nog maar een klein deel van het niet-uitlegbare nieuws. Hoe leg je uit dat hele gezinnen in de modder bivakkeren, of aanspoelen op een strand, of dat je het land van vertrek (niet van aankomst) miljarden geeft om vluchtenden terug te nemen. En dan hebben we het nog niet eens over geconfiskeerde kranten in een 'toekomstig EU-land' of hoofd op de stoep.

         Tja. Wat kun je daarover zeggen. Achja, onthoofding en censuur, in de jaren 30 heel normaal in Europa. Gaat vanzelf weer voorbij. Zoiets.

         Tuurlijk, je kunt al het nieuws ook negeren, zoals sommigen bepleiten. Maar dan verandert de wereld in een soort kiekeboe-experiment: zolang we niet in de doos kijken, kan Schrödingers kat nog best in leven zijn. En dat is even simplistisch als je hoofd in het zand steken.

         Maar ik vraag me wel oprecht af wanneer het predicaat “nieuw dieptepunt” de bodem bereikt zal hebben ;-/ (Misschien wel als we onze kop in het zand steken ;-})


           RSS  php-icon © mailto: Jolie, 2002, 2015