Homepage Jolie
In Memoriam Petra, mijn zusje
portretje jolie
         webcam in de kelder

         Jolies weblog

         Alles voor de olie

         20 oktober 2018 23:27


         De VS en EU handhaven santies tegen allerlei landen. Dat ‘we’ daarin met twee maten meten, is algemeen bekend. Het ene regime dat haar bevolking uithongert, uitmoordt of stemrecht ontneemt, kan zich verheugen in sancties, terwijl regimes waarmee ‘we’ zaken doen, zich straffeloos hetzelfde & erger kunnen permitteren.

         Ik zou dolgraag roepen:

         Laten we daar IN GODSNAAM MEE OPHOUDEN.

         Maar nee, de eerste contouren van de schaamlap worden alweer zichtbaar. Het Saoedische koninkrijk belooft de inlichtendienst te hervormen. En MbS had niets met de moord op Khashoggi te maken. Het was gewoon een uit de hand gelopen ruzie. En achttien man zijn aangehouden.

         U weet wat er volgt: we zijn nog maar een paar ‘verklaringen’ verwijderd van business as usual.

         Ik ervaar het al langer dan vandaag: dit is mijn wereld niet meer. We hebben middelen genoeg om geweldloos op te treden. Maar onder het mom van ‘de economie’ zijn ‘we’ te beroerd om strafmaatregelen te nemen.

         En dat blijven ‘we’.
         We kunnen ons schor roepen, onze regeringen blijven op deze gedoogkoers doorvaren. Zelfs het ‘conflict’ (oh eufemisme) in Jemen is niet genoeg om van de koers af te wijken. (Want ‘als wij geen zaken met ze doen, dan doet China het wel.’ Ja, dat is een hoofdstuk apart. Dat we zaken doen met China.)

         In plaats van zwichten voor dreigementen zou de EU zèlf kunnen kiezen de handel te bevriezen, te zoeken naar gematigder handelspartners en alternatieven voor olie. Zulke maatregelen komen op termijn het milieu ook ten goede.

         Maar nee lieve mensen, natúúrlijk komen die sancties er niet. Er zal wat met vingertjes gezwaaid worden, maar ‘we’ zullen er geen vat olie minder voor doorvoeren en geen krat wapens om laten staan.

         Waarom schrijf ik het überhaupt nog op...? :-/
         Misschien in de hoop van anderen te horen ...dat ook zij zich groen en geel ergeren...

         Of voor denkbeeldige achterkleinkinderen — die wieweet ooit deze tekst via digitale archeologie opdiepen — zodat ze weten dat Oma geen aanhanger was van mensen die maar zaken bleven doen met misdadige landen, sterker nog: dat Oma niet eens een rijbewijs en zo'n benzine-automobiel had.... ;-)

         Reacties

         Voeg je reactie toe:

         Type hieronder je reactie.


           RSS  php-icon © mailto: Jolie, 2002, 2015