Homepage Jolie
In Memoriam Petra, mijn zusje
portretje jolie
         webcam in de kelder

         Jolies weblog

         Er hangt en discussie in de lucht, eh, aan het fietsenrek

         25 oktober 2018 18:35


         Van de week zag ik 'm ineens opdoemen, De Discussie... ;-} In de vorm van een wit kraagje, aan een fietsenrek...

         Enfin, die discussie laat ik dit jaar graag over aan wikipedia. Daar kunnen ze er dan fijn bewerkingsoorlogen over voeren.

         Nee, dan de discussie over de fietsenrekken zelf. Hilversum heeft een primeur in Nederland: het "fietser-werende centrum."

         Dit beleid samengevat: Fietsen die in het centrum van Hilversum buiten het rek staan, verplaatst de gemeente naar een fietsdepot. Dat depot gaat 's middags pas open, het kost 15 euro om je fiets terug te krijgen.

         Ondertussen zijn de fietsenrekken in het centrum altijd vol. Alleen op de plek waar ik het witte kraagje fotografeerde is ruimte in het rek, maar dat is 600 meter van het winkelcentrum, aan een onguur paadje dat volgend jaar wordt opgeheven.

         Dit probleem was te voorzien, en de oplossing lag binnen handbereik. Vorig jaar is het Hilvertshof verbouwd en is daarbij veel winkelruimte opgeheven. Op dat moment was het een kleine moeite geweest om er een fietsenstalling te maken. Mogelijkheid 2: aan de Herenstraat zijn gebouwen tegen de vlakte gegaan, waaronder een hele biosocoop. Ruimte, kelderruimte genoeg voor een fietsenstalling. Mogelijkheid 3: Dat fietsendepot aan de Kerkbrink, waarom strafdepot en geen stalling?

         Maar nee, lieve mensen, komt u vooral met uw auto. Parkeerruimte zat. Dat meer ruimte voor de fiets was alleen voor de verkiezingen. Ondertussen lopen we flink binnen met de parkeergarages en de fietserboetes. En —oh wat heerlijk— de laatste klanten van het Hilvertshof jagen we naar de webwinkels, zodat er vervolgens weer méér bestelbusjes rondrijden. Gezellig!

         Het verbaast me niet. Kiezers voor het lapje houden —campagne voeren tegen de Gooistadplannen en er direct na de verkiezingen als grootste partij mee akkoord gaan— is niks nieuws in de Hilversumse Gemeentepolitiek :-/ Gelukkig weten we nu waar het lapje hangt: aan een fietsenrek bij het station ;-)

         Reacties

         Voeg je reactie toe:

         Type hieronder je reactie.


           RSS  php-icon © mailto: Jolie, 2002, 2015