Homepage Jolie
In Memoriam Petra, mijn zusje
portretje jolie
         webcam in de kelder

         Jolies weblog

         Van zonnebloem tot hennepvezelplant

         27 oktober 2018 18:46


         Afgelopen voorjaar had ik een pond Zonnebloempitten gezaaid. Afkomstig van de Action, waar ze de potten als "vogelvoer" verkochten. Er zaten ook wat "andere zaden" tussen, waar ik niet zoveel aandacht aan had geschonken... ;-)

         Alle zaden kwamen op. De slakken vraten al snel alle zonnebloemen op, daar kon geen escar-go tegenop ;-}

         Er overleefde wel iets, van het "vogelvoer van de Action."
         Dat blijkt een bijzonder multifunctioneel plantje ;-) Een plantje met een duurzame toekomst.

         Of ik dit experiment in de tuin herhaal — ik denk van niet: de volgende zak zaden voer ik aan de vogels in plaats van de slakken. Maar voor de landbouw lijkt dit me een dankbare, sterke plant :-)


           RSS  php-icon © mailto: Jolie, 2002, 2015