Homepage Jolie
In Memoriam Petra, mijn zusje
portretje jolie
         webcam in de kelder

         Jolies weblog

         het nieuws in stereo

         2 juli 2010 00:53


         Wanneer je meerdere kranten leest, levert dat soms breinbrekers. Een kop die je 's ochtends in Krant A ziet staan, kan het tegenovergestelde beweren van een kop die je 's avonds in Krant B leest.

         Beide artikelen in de foto hierboven —deels afgedekt om Cozzmozziaans geseyck te voorkomen— gaan over hetzelfde kamerdebat met Hirsch Ballin. De inhoud van het debat, undercoveragenten met keppel alias ‘lokjoden’ inzetten om racisme te bestrijden, laat ik even voor wat het is: het gaat me puur om de verschillen in verslaggeving. Want de interpretatie van de Volkskrant lijkt haaks te staan op die van Het Parool.

         In het Volkskrantverslag toont Hirsch Ballin zich welwillend tegenover het idee bekeppelde agenten, al blijkt de minister duidelijk de ernst van het toenemend antisemitisme te ontkennen.

         In Het Parool zien we in veel minder woorden een nurkse, dwarsige minister die eigenlijk niet van plan is ooit een agent met een keppel de straat op te sturen. Contraproductief. De rechter zal justitie terugfluiten. Het huidige instrumentarium faalt helemaal niet. OK, een vergelijkbare bewering als die laatste had De Volkskrant ook opgetekend.

         Als je 's avonds zo Het Parool leest, voel je je een beetje bekocht met de interpretatie van zo'n kamerdebat in de Volkskrant. Of vergis ik me, en is Het Parool kort door de bocht? Waarschijnlijk niet.

         Gelukkig had in dit geval de Volkskrant nog cijfers opgevraagd, die het ongelijk van Hirsch Ballin (‘de cijfers wijzen niet op een toename van antisemitisme‘) aantoonden. Anders was de meerwaarde wel wat mager geworden :-)

         Reacties

         Voeg je reactie toe:

         Type hieronder je reactie.


           RSS  php-icon © mailto: Jolie, 2002, 2015