Homepage Jolie
In Memoriam Petra, mijn zusje
portretje jolie
         webcam in de kelder

         Jolies weblog

         (geen) schelpen, stenen en glasbrokken

         27 juni 2011 21:42


         Afgelopen weekend reden wij nietsvermoedend naar Bert Pols, het fijne tuincentrum aan de Schellingwouderdijk, dat volgens allerlei websites [deze], [deze] en [deze] en [deze] nog gewoon zou bestaan.

         Aangekomen op de Schellingwouderdijk, vroegen we ons af of Edwins navigatie ons naar het verkeerde adres had gestuurd: Bert Pols was verdwenen. Ja, er stond een kas, maar tussen de kas en het parkeerterrein reden volle boodschappenwagentjes af en aan, geduwd door mensen in bonte King Louie jurken of kunstig breiwerk met grijze, anthroposofische krullen erboven.

         Het klinkt vast dom, maar we hebben het adres van Bert Pols nòg een keer ingevoerd. Bestemming bereikt klonk bij hetzelfde punt op de dijk: maar géén struise havenarbeiders die petuniaatjes voor hun tuintje in Noord kwamen kopen. In plaats daarvan: een Landmarkt. Ongetwijfeld een heel verstandige zet van de Firma Pols.

         Intratuin Watergraafsmeer bleek niets te hebben van de materialen die we bij Pols hadden willen kopen: schelpen, stenen en glasbrokken. Uiteindelijk zijn we weer naar huis teruggegaan, zelfs zonder een bezoek aan de Nieuwe Ooster, waar we die materialen nodig hadden voor onderhoud aan het graf van mijn zusje. De invloed van weer en wind is namelijk zo genadeloos, dat zelfs het eindeloos verharde en gelakte beeld (waarvan ik dacht dat het langer zou meegaan) is verweerd. Gaten en barsten zijn erin gevallen (waarschijnlijk is het ook opgetild geweest aan de vleugels, terwijl die ongeschikt zijn als handvat.)

         Vandaag heb ik maar even iets nieuws gemaakt. Véél eenvoudiger — maar misschien zou ze het zelf nog wel mooier gevonden hebben ook. Ze stuurde me vaak Barbieboekjes met barbiespulletjes. De meeste heb ik nog, op een paar na, waar ik kaarten van geknipt had om terug te sturen. (Ik hoor het geklaag al, ‘wat een kitsj!’ - maar die mensen zijn van harte welkom om wat vaker te komen wieden ;-) En ik denk dat iedereen die Petra goed kende, weet hoe leuk ze zulke poppen vond.)

         Een adres voor de stenen, de schelpen en de glasbrokken hebben we ook al gevonden: in Hilversum. Nu maar hopen dat Tuincentrum Puik voorlopig geen Landmarkt wordt ;-}

         Reacties

         Voeg je reactie toe:

         Type hieronder je reactie.


           RSS  php-icon © mailto: Jolie, 2002, 2015