Homepage Jolie
In Memoriam Petra, mijn zusje
portretje jolie
         webcam in de kelder

         Jolies weblog

         uit het tuincentrum

         1 juli 2012 18:08


         Iedereen *hartelijk bedankt* voor het herkennen van de "wandelende popcorn" als wollige schildluis/dopluis èn voor alle tips bij de bestrijding!

         De biologische/eko-middelen heb ik afgelopen jaren al geprobeerd, helaas werkt dat kennelijk niet in onze tuin, met waarschijnlijk arme, zure, zanderige grond. In elk geval zitten er nu honderden, het worden er alleen maar meer, meer dan ik ooit nog één voor één kan wegpulken.

         Het tuincentrum opperde, toen ik zei dat ik de hele eko-plank al geprobeerd had, hetzelfde middel als Marion: een Bayermiddel tegen hardnekkige schildluizen. Nu maar hopen dat alle bijtjes die op het komkommerkruid afkomen enz enz er geen last van hebben... ;-} Maargoed, aan een lege, betegelde tuin hebben die ook niks.

         Het anti-slakkenmiddel dat in de foto te zien is, is trouwens niet voor de tuin. Maar ...voor de kelder. Tegen de keldermuur lopen naaktslakken omhoog, de keuken in, om daar het kattenvoer op te peuzelen. Dat zoen ze al zolang we hier wonen, en niets helpt, geen stuc, purschuim, plint of wat dan ook. Natuurlijk, we tillen het wandelende vogelvoer vaak op, zetten ze in de voortuin (waar ze een complete pol Hosta al weggevreten hebben) maar ze blijven op het kattenvoer afkomen. Vandaar. Dit zal ze leren, voer afpakken van 'arme' huiskatten, tsssk ;-]

         Reacties

         Voeg je reactie toe:

         Type hieronder je reactie.


           RSS  php-icon © mailto: Jolie, 2002, 2015