Homepage Jolie
In Memoriam Petra, mijn zusje
portretje jolie
         webcam in de kelder

         Jolies weblog

         Onder water

         11 oktober 2013 01:21


         Vanavond is het precies 10 jaar geleden dat de artsen besloten dat het goed was om de beademingsapparatuur van mijn zus af te koppelen. Die handeling was niet meteen dodelijk, maar hoe dan ook was de strijd vergeefs.

         Bij Petra's herdenking, afgelopen zondag, heb ik de novelle uitgedeeld die het thema dat haar fataal werd behandelt. De eerste vijf pagina's van die novelle wil ik ook hier aanbieden. (Het ‘gezonken bootje bij Malta’ waarover de personages daarin spreken, was overigens al geschreven vóór de scheepsramp bij Lampeduza.)

         U denkt misschien: Waarom niet gewoon alle 20.402 woorden in één downloadbaar PDFje? Zou dat niet een mooi eerbetoon zijn..? Ja, dat heb ik overwogen, maar ik heb ook even overlegd met Arnoud ;-) Het manuscript is namelijk van A-Z te lezen als fictie, maar draait om waargebeurde feiten als seksueel misbruik. En ik zou bijv. eerst een uitgever moeten vragen of een zeker personage voldoende geanonimiseerd is.

         Goed. Misschien doe ik dat ooit nog 'ns. (Ik werd niet heel optimistisch van de websites van de uitgevers.)

         Synopsis:
         Een systeembeheerder met zeilen en wrakduiken als hobby ontmoet op zijn sterfbed een mysterieuze arts. Ze vraagt zijn hulp bij een merkwaardig project, waar hij onmogelijk positief op kan antwoorden. Toch probeert hij haar te helpen en daarin ontrolt zich een griezelig verleden.

         Het landschap, de geschiedenis van het landschap speelt een rol, het vak van mijn vader, fysische geografie, is daarin terug te lezen. Het aantal personages is beperkt; het is nadrukkelijk een novelle over een omlijnd thema, geen biografie.

         Wie graag het hele manuscript wil lezen, kan het per email opvragen.

         Zijn er al reacties?
         Ja, een lezer zei aan de telefoon: 'ik ben verbijsterd.'

         Het klinkt misschien gek maar... Dat vat alles samen. Dat was al het werk (en alles dat er afgelopen weken door is blijven liggen, mijn excuses aan iedereen ;-}) waard.

         Reacties

         Voeg je reactie toe:

         Type hieronder je reactie.


           RSS  php-icon © mailto: Jolie, 2002, 2015