Homepage Jolie
In Memoriam Petra, mijn zusje
portretje jolie
         webcam in de kelder

         Jolies weblog

         RuTteknuffeL: nog even en we hebben alleen failliete huishoudens op RTL

         28 mei 2010 13:26


         In de zoveelste nabeschouwing na het zoveelste debat, bij RTL zelden meer dan schuiven met onnozele details en hameren op onbewijsbaar ongelijk, constateert Frits Wester —u kent hem wel, ooit oprichter van de CDA-jongeren en bedenker van de Brinkman-Shuffle die het CDA voor jaren de oppositie instuurde— dat Cohen alweer door het ijs gezakt zou zijn.

         Andere RTL-gasten, doorsnee rechts en uitgedost in potsierlijk brede krijtstreep, beamen dat gretig. Jaha, Cohen zei eh. Gaap. En waar zakte Cohen door het ijs? In de bewering dat de hypotheekrenteaftrek voor mensen in grote villa's de staat meer kost dan een hele uitkering voor een bijstandsmoeder? In de suggestie dat de hypotheekrenteaftrek aanzet tot verkeerd gedrag: niet aflossen, teveel schulden maken? Om maar wat te noemen: want er valt zoveel inhoudelijks te citeren. Maar dat telt niet. Debatten waarin de inhoud voorop stond vergeet RTL voor het gemak. Het enige dat telt zijn de haperingen: hoe zelfverzekerd kwam x of y uit zijn woorden.

         Alsof Femke Halsema leuk uit haar woorden komt met dat verbetene en die ingehouden woede, alsof ze het sissen en blazen nog maar net kan beheersen. Of het Mona Toetje van de SP: ingestudeerde oneliners die niet bij de vraag passen, nee, dáár word je blij van.

         Gisterenavond zette ik om 22u30 de TV weer aan, optimistisch: nu zal RTL's Wat Kiest NL toch echt wel over het debat in Groningen gaan. Nee hoor! Niets daarvan! Mark Rutte mocht schijnheilig kwaad leugentjes komen vertellen over de doorberekeningen die Alex Klein maakte op basis van het VVD-verkiezingsprogramma.

         RTL, ik ben jullie geRuTteknuffeL spuugzat.

         Ik weet niet wat de VVD jullie betaalt —in ieder geval een hoop voor die VVD-spotjesbrei die jullie in de reclamebreak uitzenden. Maar de maatschappelijke prijs die alle min-of-meer-modale Nederlanders straks dankzij jullie rottige RuTteknuffeL zullen betalen is te hoog.

         Wat wil je hiermee bereiken RTL? Meer kandidaten voor jullie tranentrekkers als Dubbeltje op z'n kant, Effe geen cent te makken of Uitstel van executie?

         Leuk idee. Nog even zo doorgaan, en er is geen avond meer iets anders op de televisie dan failliete huishoudens. Bedankt!

         gerelateerde artikelen:
         de beste bierlui staan aan de borreltafel
         het orakel van Hilversum
         hoe hoger, hoe belangrijker?
         stemwijzer parodie
         cartoonrel

         Reacties

         Voeg je reactie toe:

         Type hieronder je reactie.


           RSS  php-icon © mailto: Jolie, 2002, 2015